قوه قضاییه: هیچ اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه استرداد جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیاردی به کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۸؛ موج گرما در راه ایران حکم اعدام سه متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد

قد و وزن کودکان چقدر باید باشد؟

عضو فرهنگستان علوم پزشکی درباره وزن و قد طبیعی کودکان در برخی سنین توضیحاتی ارائه داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۱۲ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 02
کد خبر: ۲۲۱۶۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، مجید حاجی‌فرجی، استاد تغذیه و عضو فرهنگستان علوم پزشکی با طرح این پرسش که وزن مناسب برای یک دانش‌آموز چقدر باید باشد؟،‌گفت: وقتی از وزن صحبت می‌کنیم به ویژه کودکان تا سن 12 سالگی این به قد، وزن، جنس و سن آنها بستگی دارد.

 

وی ادامه داد: منحنی‌هایی داریم که بر اساس گستره وزن و قد فرد سنجیده می‌شوند. بسیاری می‌گویند فرزندان ما قد کوتاهی دارند؛ در حالی که ما می‌پرسیم سن پدر و مادر چقدر است. وزن و قد فرزندشان هنگام تولد تا دو سالگی و تا 5 سالگی محاسبه می‌شود و روی منحنی قرار می‌گیرد و بر اساس آن مشخص می‌کنیم که آیا قد این کودک مناسب است یا خیر.

 

عضو فرهنگستان علوم پزشکی متذکر شد: گاهی به دلیل بدخوری‌ها کودک دچار افت وزنی و قدی می‌شود و تأخیر رشد به دنبال دارد. اگر بخواهیم وزن کودکان را در سن مختلف بیان کنیم به این شکل است که اگر 7 سالگی کودک را مثال بزنیم باید قد این کودکان 101 تا 1 متر و 20 سانتی‌متر باشد؛ البته متوسط قدی 1 متر و 20 سانتی‌متر خوب است؛ ضمن اینکه وزن این کودکان باید 20 تا 25 کیلوگرم باشد و از 25 کیلو به بالا به عنوان اضافه وزن قلمداد می‌شود.

 

حاجی‌فرجی خاطرنشان کرد: اگر بر روی صدک (میزان سنجش) 70 تا 80 درصد باشد کودک چاقی و پروزنی دارد و اگر این عدد زیر 25 درصد و به ویژه زیر 10 درصد باشد کودک دچار اختلال رشد است و باید زیر نظر متخصص تغذیه قرار گیرد.

 

وی ابراز کرد: پسران تا سن 13، 14 سالگی رشدشان به حداکثر می‌رسد و دخترها نیز تا سن 12 سالگی رشد صعودی دارند؛ در نتیجه باید در این دوران حداکثر رشد را داشته باشند؛ چراکه اگر صفحات رشد بسته شود سرعت قدی بسیار پایین خواهد آمد؛ به طوری که تا 18 سالگی شاید 3 تا 4 سانت بیشتر رشد نکنند.

 

حاجی‌فرجی استاد تغذیه و عضو فرهنگستان علوم پزشکی اضافه کرد: برای پسران از 14 سالگی تمام به بعد این اتفاق می‌افتد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار